-5%

Märklin 26603 - Treinset "Beierse goederentrein" (HO|AC sound)

Artikel 1 / 14 Volgende
€ 629,95 € 599,95 (incl. btw)
Dit artikel is (nog) niet beschikbaar.

De krachtige en toch licht ogende G 5/5 van de Bayerische Staatsbahn was de sterkste machine met 5 askoppellingen van alle Duitse deelstaatspoorwegen. In gereconstrueerde uitvoering kon hij bij een stijging van vijf promille tot 1.210 ton trekken met een snelheid van 40 km/h. Samen met de liefdevol gemaakte set Beierse goederenwagens vormt hij een fraaie blikvanger op elke modelspoorbaan.

Voorbeeld: Goederentrein-stoomlocomotief uit de Beierse serie G 5/5, met steenkoolsleeptender 2´2 T21,8. Bedrijfsnummer 5865. 2 open goederenwagens met zijwanden en rongen, Hrz Regensburg. 1 open goederenwagen met zijwanden X, Würzburg, als kraanschutwagen. 1 kraanwagen met 5.000 kg draagvermogen. 1 bagagewagen P, München. Alle wagens van de Gruppenverwaltung Bayern van de Deutsche Reichsbahn. Zoals in gebruik rond 1923.

Model: Locomotief met digitale decoder mfx+ en uitgebreide geluidsfuncties. Geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel in ketel. 5 aangedreven assen, antislipbanden. Locomotief en tender grotendeels van metaal. Geschikt voor rookgarnituur 72270. Met de rijrichting wisselend tweepuntsfrontsein en naderhand in te bouwen rookgarnituur traditioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Derde treinnaderingslicht voor aan de locomotief en aan de tender afhankelijk van de rijrichting afzonderlijk digitaal inschakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte lichtdiodes (ledlampen). Kortkoppelingsmechanisme met schaargeleiding tussen loc en tender. Voor op de loc en achter op de tender door snelheid bekrachtigde kortkoppeling met NEM-schacht. Kleinst berijdbare boogradius 360 mm. Zuigerstangafscherming en remslangen worden meegeleverd. 2 open goederenwagens beladen met gezaagd hout. Bagagewagen met werkende staartlichten. Totale lengte over de buffers ca. 73 cm.

Eenmalige serie.

 

 

 

 

 

Specificatie Omschrijving
Artikelgroep Locomotief / Treinstel
Schaal H0 (1:87)
Stroomsysteem AC (Märklin-systeem ~)
Systeem Digitaal
© 2017 - 2023 Harlaar Modeltreinen | sitemap | rss