Nieuw

H0 | Roco 72015 - NS, Diesellocomotief serie 200/300. (DC sound)

Vorige Artikel 37 van 79 Volgende
€ 269,90 € 256,40 (inclusief 21% btw)
Specificatie Omschrijving
Fabrikant Roco
Artikelgroep Locomotief
Schaal H0 (1:87)
Stroomsysteem DC (=)
Systeem Digitaal sound
Spoorwegmaatschappij NS
Tijdperk 3/4
Voorraad 4 stuks

Diesellocomotief serie 200/300 "Sik" van de Nederlandse Staatsspoorwegen. Model in groene kleurstelling en koelroosters.

Model met digitale decoder en digitaal schakelbare geluids- en lichtfuncties en buffercondensator voor onderbrekingsvrije stroomvoorziening.

■ Het model met nieuw ontwikkelde digitale rangeerkoppeling is nu verkrijgbaar in de groene kleurstelling.
■ Rijke detaillering op het model met veel los aangezette onderdelen en vrijstaande handgrepen
■ Model met natuurgetrouwe licht- en geluidsfuncties

Tussen 1934 en 1951 kochten de Nederlandse Staatsspoorwegen de 2-assige diesel rangeerlocomotieven van de fabrikant Werkspoor. Ook werd een serie locomotieven geleverd door CW Zwolle. Er werden in totaal 169 locomotieven gebouwd, maar in verschillende series en iets andere ontwerpen. De locomotieven stonden bekend om hun opvallende uitlaatgeluid en als gevolg daarvan noemden spoorwegpersoneel en spoorwegfans ze "Sikken" of "Sik" wat in het Engels "Geit" betekent.

Vijftien van deze locomotieven werden met mobiele kranen afgeleverd. Na de originele groene kleurstelling werd later de geelgrijze kleurstelling toegepast. De ijverige werkpaarden deden niet aflatende inspanningen tijdens het opereren door heel Nederland. In de tweede helft van de jaren negentig leidden strengere veiligheidsvoorschriften tot de buitenbedrijfstelling van de resterende locomotieven. Velen van hen zijn bewaard gebleven of zijn nog in bedrijf bij museumspoorwegen en enkele particuliere spoorwegmaatschappijen.

Harlaar - Facebook  Harlaar - YouTube  

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief:
Aanmelden
© 2017 - 2021 Harlaar Modeltreinen | sitemap | rss