Nieuw 26-10 | -10%

H0 | Märklin 39889 - DB, Stoomlocomotief serie 44 (AC sound)

Artikel 1 van 98 Volgende
€ 489,00 € 439,95 (inclusief btw)
Dit artikel is (nog) niet beschikbaar.

Totdat de DB stopte met de inzet van stoomlocomotieven, zorgde de oliegestookte goederentreinlocomotief 44 1315 (vanaf 1968: 043 315) onvermoeibaar voor het vervoer van zware ertstreinen in het Emsland, voor het laatst bij opstelterrein Emden. Ook op 26 oktober 1977, de datum van de laatste inzet van stoomlocs bij de DB, toonde hij nog een keer wat hij in zijn mars had. Tegen 14:00 uur trok hij onder het toeziend oog van een groot aantal fotografen een van de beroemde 4000 ton zware ertstreinen vanuit het ertsstation naar rangeerstation Emden. Op 12 september 2018 werd hij opnieuw tot ster bevorderd, toen hij met veel spektakel en een grote schare toeschouwers als het nieuwe symbool van het Märklineum in Göppingen binnenreed.

Voorbeeld: Zware goederentrein-stoomlocomotief serie 44, met olietender standaardtype 2´2´T34 van de Deutsche Bundesbahn (DB). Zwartrode basiskleurstelling. Machinistencabine met twee zijruiten, met Witte-windleiplaten in standaarduitvoering, voorloopwielstel met spaakwielen, zonder centrale sluiting van de rookkast, met inductieve treinzekeringsmagneten aan beide zijden. Bedrijfsnummer van de locomotief 44 1315. Gerestaureerde locomotief bij het Märklineum in historische uitvoering, zoals in gebruik rond 1963/64.

Model: Met digitale decoder mfx+ en uitgebreide geluidsfuncties. Geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel in ketel. 5 aangedreven assen. Antislipbanden. Locomotief en olietender grotendeels van metaal. Geschikt voor rookgarnituur 7226. Met de rijrichting wisselend driepuntsfrontsein en naderhand in te bouwen rookgarnituur in conventioneel bedrijf, digitaal schakelbaar. Cabineverlichting eveneens digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte ledlampjes. Door snelheid bekrachtigde kortkoppeling tussen loc en tender. Achter bij de tender en voor bij de locomotief kortkoppelingsmechaniek met NEM-schacht. Kleinst berijdbare boogradius 360 mm. Zuigerstangafschermingen, remslangen en schroefkoppelingimitaties bijgeleverd. Een eveneens meegeleverde DVD toont de geschiedenis van de stoomlocomotief, evenals het transport naar het Märklineum en de daarop volgende restauratie van de locomotief.
Lengte over de buffers 26 cm.

Dit model is in gelijkstroomuitvoering leverbaar en heeft artikelnummer 22989 in het Trix H0-assortiment.

Specificatie Omschrijving
Fabrikant Märklin
Artikelgroep Locomotief
Schaal H0 (1:87)
Stroomsysteem AC (Märklin-systeem ~)
Systeem Digitaal sound
Spoorwegmaatschappij DB
Tijdperk 3/4
Lengte over buffers 26 cm
Minimale boogstraal 360 mm
Decoder Ingebouwd, MFX+/DCC , incl. sound
Koppeling NEM 362 met kk mechaniek
Lichtwissel LED, wit/wit, digitaal schakelbaar
Leeftijd aanbeveling vanaf 14 jaar

Social Media & Catawiki

     Harlaar - Facebook    Harlaar - YouTube    

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief:
Aanmelden
© 2017 - 2021 Harlaar Modeltreinen | sitemap | rss