Märklin 39027 - DR, Stoomlocomotief BR 02 (HO|AC sound)

Vorige Artikel 35 / 61 Volgende
€ 599,00 (incl. btw)
Voorraad 1 stuk

De "Schorsch" - een uniek exemplaar van de Deutsche Reichsbahn (DR).

De stoomlocomotief 18 314 van de Deutsche Reichsbahn (DR) van de DDR, later "Schorsch" genoemd, heeft een ongewoon, zelfs buitengewoon levensverhaal. Eenmaal in dienst genomen in 1919 als Badense "noble racer" van de "IV h"-serie, nam DRG hem als 18 314 over. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog werd de locomotief ingewisseld voor een S 3/6 in de Sovjet-Unie zone, waar de latere VES-M Halle dringend behoefte had aan een snelle viercilinder compound-stoomlocomotief voor proefritten. Om nog sneller te zijn kreeg hij in 1960 een Reko ketel, gedeeltelijke bekleding, een nieuwe cabine en tender en een groene lak. De kers op de taart was de ombouw naar hoofdstookolie in 1967. Eind 1971 werd het stilgelegd en in 1984 verkocht aan de BRD. Sinds 1986, in permanent bruikleen van de HEF, is het een van de hoogtepunten in het Auto- en Technologiemuseum in Sinsheim.

Voorbeeld: Sneltrein-stoomlocomotief 02 0314-1 met hoofdoliestookinstallatie en olietender van de Deutsche Reichsbahn der DDR (DR / DDR). Ombouwversie als testlocomotief van de VES-M Halle (Saale). Uitvoering met Reko-ketel en gedeeltelijke bekleding, gebaseerd op de stoomlocomotief 18 314 (voormalige Badische IVh). Met Witte windleiplaten en eenzijdige Indusi. De locomotief ziet eruit als rond 1970/71.

Model: Locomotief met mfx + Digital-decoder en uitgebreide geluidsfuncties. Daarnaast is er een geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel in de ketel. 3 assen aangedreven. Tractie banden. Locomotief en tender grotendeels van metaal. Standaard ingebouwde rookinzet, met snelheidsafhankelijke, dynamische rookafgifte. Met de rijrichting wisselend driepuntsfrontsein, conventioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Daarnaast twee rode lampen vooraan de locomotief digitaal schakelbaar. Cabineverlichting en landingsgestelverlichting afzonderlijk digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte en rode lichtdioden (LED). kortkoppelingsmechaniek tussen locomotief en tender. kortkoppelingsmechaniek met NEM-schacht op de tender. Minimale straal van 360 mm berijdbaar. Voor grote radiussen of vitrines wordt ter vervanging een deksel zonder wieluitsparing onder de bestuurderscabine meegeleverd. Zuigerstangbeschermbuizen en remslangen zijn ook inbegrepen.
Lengte over de buffers 27,2 cm.

Dit model vindt u in gelijkstroomuitvoering in het Trix H0-assortiment onder artikelnummer 25027.

Specificatie Omschrijving
Fabrikant Märklin
Artikelgroep Locomotief
Schaal H0 (1:87)
Stroomsysteem AC (Märklin-systeem ~)
Systeem Digitaal sound
Spoorwegmaatschappij DR/DDR
Tijdperk 4
Lengte over buffers 27,2 cm
Minimale boogstraal 360 mm
Decoder Ingebouwd, MFX+/DCC met sound
Koppeling NEM 362 schacht + kortkoppel mechaniek
Lichtwissel LED, wit/rood, digitaal schakelbaar
Leeftijd aanbeveling vanaf 14 jaar
© 2017 - 2023 Harlaar Modeltreinen | sitemap | rss