Märklin 26340 - DB, Treinset Köf (HO|AC digitaal)

Artikel 1 / 17 Volgende
€ 239,95 (incl. btw)
Voorraad 1 stuk

Voorbeeld: Diesellocomotor Köf III als serie Köf 11 van de Deutsche Bundesbahn (DB) in tijdperk III. Kleurstelling in purperrood. Een open goederenwagen E-52 Omm en een gesloten goederenwagen type Gmhs 55 van de Deutsche Bundesbahn (DB).

Model: Met Digital-decoder mfx en geregelde hoogvermogenaandrijving. Beide assen aangedreven. Driepuntsfrontsein wisselt met de rijrichting en 2 rode sluitseinen traditioneel aan en digitaal schakelbaar. Verlichting met warmwitte LED's. Frontsein aan beide zijden uit te schakelen. Telex-koppeling voor en achter afzonderlijk schakelbaar. Vrije doorkijk in de cabine, gemonteerde handrails.
Lengte over buffers van loc 9 cm.
Totale lengte over buffers 32,4 cm.

Grootbedrijf: Köf III Halverwege de jaren 1950 werd duidelijk dat de locomotors van vermogensgroep II niet meer aan de eisen voldeden. In 1958 begon men dan ook met de ontwikkeling van de krachtigere locomotors van vermogensgroep III met meer dan 150 pk, omdat bij de Deutsche Bundesbahn (DB) de behoefte aan sterkere locomotors bestond, die ook in de overgavedienst van zwaardere goederentreinen konden worden ingezet. Het motorvermogen werd via een cardanas op een hydraulische aandrijving en vandaar via rollenkettingen op de wielstellen overgebracht. Tussen 1962 en 1966 werden in totaal 312 exemplaren als Köf 11 006-317 met 240 pk-motor en Voith-aandrijving geleverd. Het voertuigdeel bestond uit een frame met een naar achteren gerichte cabine. Het frame bestond uit gelaste kokerliggers met dwars daarop gelaste verbindingsplaten die voor de nodige stijfheid van de constructie zorgden. De vervangbare bufferbalken waren op speciale liggers gemonteerd. De cabine moest naar alle kanten een goed uitzicht bieden en werd daarom zo laag mogelijk geplaatst.

Specificatie Omschrijving
Fabrikant Märklin
Artikelgroep Locomotief
Schaal H0 (1:87)
Stroomsysteem AC (Märklin-systeem ~)
Systeem Digitaal
Spoorwegmaatschappij DB
Tijdperk 3
Lengte over buffers 32.4 cm totaal
Decoder Ingebouwd, MFX
Koppeling Telex
Lichtwissel LED, rood/wit, digitaal schakelbaar
Leeftijd aanbeveling vanaf 14 jaar
© 2017 - 2022 Harlaar Modeltreinen | sitemap | rss