Märklin 37607 - DB, Dieseltreinstel BR 601 "TEE" (HO|AC sound)

Artikel 1 / 24 Volgende
€ 799,95 (incl. btw)
Dit artikel is (nog) niet beschikbaar.

Voorbeeld: TEE-dieseltreinstel serie 601 van de Deutsche Bundesbahn (DB). 2 motortreinen Dü met bagageruimte en 2 coupérijtuigen Aü, 1e klas. In klassieke purperrode/beige TEE-kleurstelling. Rit: München - Kufstein - Innsbruck - Brenner - Bolzano - Trento - Verona - Milano, als TEE 85 "Mediolanum". Bedrijfstoestand ca. 1971.

Model: 4-delige basiswagengroep. Met Digital-decoder mfx en uitgebreide geluidsfuncties. Elk motortrein met geregelde hoogvermogenaandrijving. Per motortrein een draaistel op beide assen aangedreven. Antislipbanden. Standaard ingebouwde interieurverlichting. Driepuntsfrontsein wisselt met de rijrichting, 2 rode sluitseinen en interieurverlichting traditioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsarme warmwitte LED's. Stroomvoorziening afhankelijk van de rijrichting via de voorste motortrein. Meerpolige stroomgeleidende speciale koppelingen en dicht aansluitende overgangsbalgen met schaargeleiding tussen de voertuigen. Aan de einden imitatie van afgedekte Scharfenberg-koppeling (zonder functie).
Treinlengte over koppelingen 88 cm.

De basiswagengroep 37607 kan met de uitbreidingset 43117 worden uitgebreid tot een voorbeeldgetrouwe 7-delige eenheid.

Grootbedrijf:VT 11.5, 601, 602 Voor het Trans-Europ-Express-verkeer (TEE) schaften veel Europese spoorwegondernemingen motortreinstellen aan, die aan de hoogste comforteisen voldeden en alleen een 1e klas bezaten. De DB koos voor een motortreinstel dat op de „Kruckenberg“-VT 137 155 en op de succesvolle V 200 was gebaseerd. De basisconfiguratie bestond uit een motortrein aan elk van de einden en vijf tussenrijtuigen, waarbij door het opnemen van extra tussenrijtuigen een uitbreiding tot tiendelige eenheden mogelijk was. De aandrijving was afkomstig van de V 200: elke motortrein kreeg een 1.100 pk-motor die zijn kracht via een hydraulische aandrijving en cardanassen op de assen van het motordraaistel overbracht. Een hulpdieselmotor van 296 pk met rechtstreeks gekoppelde generator zorgde voor de elektriciteitsvoorziening van onder andere de keuken en de klimaatinstallatie. Bij de toenemende elektrificatie van het spoorwegnet werden er steeds meer door locs getrokken treinstellen als TEE-trein ingezet; als laatste de TEE „Mediolanum“ op 20 augustus 1972. In 1971 kregen de vanaf 1968 met serie 601/901 aangeduide rijtuiggroepen een nieuwe taak in het lntercity-net. Vier motortreinen werden tussen 1971 en 1973 van een gasturbine voorzien om hun vermogen te verhogen en werden vanaf dat moment met 602 001-004 aangeduid. Na de invoering van de 2e klas in het IC-verkeer bij ingang van de zomerdienstregeling van 1979 waren de motortreinen van serie 601 in eerste instantie weer werkeloos. Een groot deel van de voertuigen vond in de zomer van 1980 weer een nieuwe toepassing in het toeristische verkeer. De mooie eenheden reden als „Alpen-See-Express“ vanuit Hamburg en Dortmund naar verschillende Zuid-Duitse en Oostenrijkse vakantieregio‘s, gedeeltelijk zelfs in dubbeltractie. Op 9 april 1988 vond de laatste inzet van de voormalige TEE-motortreinstellen als „Alpen-See-Express“ plaats.  

Specificatie Omschrijving
Fabrikant Märklin
Artikelgroep Treinstel
Schaal H0 (1:87)
Stroomsysteem AC (Märklin-systeem ~)
Systeem Digitaal sound
Spoorwegmaatschappij DB
Tijdperk 4
Lengte over buffers 88 cm
Minimale boogstraal 360 mm
Decoder Ingebouwd, MFX met sound
Koppeling -
Lichtwissel LED, wit/rood, digitaal schakelbaar
(Binnen)verlichting Standaard ingebouwd
Leeftijd aanbeveling vanaf 14 jaar
© 2017 - 2023 Harlaar Modeltreinen | sitemap | rss