-20%

H0 | Märklin 37054 - DRG BR 59 (AC sound)

Vorige Artikel 16 van 98 Volgende
€ 599,95 € 479,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Voorbeeld: Goederentreinlocomotief serie 59 van de Deutsche Reichsbahn-Gesellschaft (DRG). Voormalige serie K van de Königlich Württembergische Staatseisenbahnen (K.W.St.E.). 59 004 naar foto's van Carl Bellingrodt.

Model: Met Digital-decoder mfx, geregelde aandrijving en geluidsgenerator. Hoogvermogenmotor met klokanker in de ketel ingebouwd. Rijwerk rijdt goed door bogen door zijdelings verschuifbare assen. 6 assen aangedreven. Antislipbanden. Verstelbare kortkoppeling tussen loc en tender. Gedetailleerde cabine, figuren van machinist en stoker meegeleverd. Vrijstaande lantaarn met geïntegreerde LED's. Ingericht voor naderhand in te bouwen rookgarnituur 7226. Frontsein en rookgarnituurcontact traditioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Remslangen en voorbeeldkoppelingen op de bufferbalk insteekbaar.
Lengte over buffers 23,5 cm. Representatieve verzamelaarvitrine uit hout en glas, met de reproductie van een voorbeeldfoto van de meester op de achterwand.

Tot eer van de oude meester - De op 7 april 1897 in Keulen geboren Carl Bellingrodt behoort ongetwijfeld tot de bekendste Duitse spoorwegfotografen. Al voor de Eerste Wereldoorlog was hij met het fotograferen van verschillende onderwerpen begonnen, maar al spoedig specialiseerde hij zich op landschaps- en vooral op spoorwegfotografie. Hoewel hij als ambtenaar de fotografie als hobby bedreef, ontstonden in de loop van zijn werkzaamheden meer dan 30 000 opnamen, waarvan vele tegenwoordig tot de klassieke meesterwerken gerekend worden. Behalve zijn systematisch vervaardigde typeopnamen van complete series kregen ook de opnamen van het spoor in het landschap en de qua sfeer uiterst nauwkeurige kopieën van stations en hun typische omgeving bijna een cultstatus. Zo was Carl Bellingrodt wat stijl betreft voor veel andere spoorwegfotografen, die soms nu nog tot de populaire "Bellingrodt-fotostandpunten" overhellen, het voorbeeld om de treinen in onze tijd in het klassieke perspectief van de oude meester op te nemen. Ter nagedachtenis aan de op 24 september 1971 in Wuppertal gestorven en zeker nog lang niet vergeten spoorwegfotopionier neemt Märklin een vijfdelige speciale serie met geselecteerde H0-modellen in productie. Per jaar wordt steeds een locomotief in exquise detaillering en technische Premium-uitvoering als gelimiteerde eenmalige serie geproduceerd. Elk van de modellen wordt met een decoratieve vitrine geleverd. Op de achterwand bevindt zich de passende Bellingrodt-foto van de betreffende locomotief. Daarvoor is in het onderste deel een glazen bodem opgenomen, waarop het model zich attractief laat presenteren. Dit maakt de directe vergelijking tussen de Bellingrodt-foto van de voorbeeldmachine en de exquise imitatie in het model mogelijk. De glazen voorruit biedt de locomotief een doeltreffende bescherming tegen stof.

Specificatie Omschrijving
Fabrikant Märklin
Artikelgroep Locomotief
Schaal H0 (1:87)
Stroomsysteem AC (Märklin-systeem ~)
Systeem Digitaal sound
Spoorwegmaatschappij DRG
Tijdperk 2

Social Media & Catawiki

     Harlaar - Facebook    Harlaar - YouTube    

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief:
Aanmelden
© 2017 - 2021 Harlaar Modeltreinen | sitemap | rss