-10%

Märklin 37518 - DB, Stoomlocomotief serie 56 (HO|AC sound)

Vorige Artikel 13 / 61 Volgende
€ 449,00 € 403,95 (incl. btw)
Voorraad 2 stuks

Dwars door het land
In de jaren '30 van de vorige eeuw werden veel locomotieven van serie G8.1 omgebouwd naar serie 56.2-8. Markant onderscheidingskenmerk was daarbij de extra secundaire as vooraan. Maar ook het verplaatsen van de machinistencabine en de ketel gaf de locomotief een compleet nieuw zijaanzicht. Door deze ombouwmaatregelen kon de toegestane topsnelheid met 15 km/h naar 70 km/h worden verhoogd. Daardoor waren deze locomotieven ook geschikt voor reizigerstreinen. Ongeveer 370 locomotieven van dit type werden overgenomen door de Deutsche Bundesbahn. In 1967 werd de laatste loc van deze serie door de DB uit dienst genomen.

Voorbeeld: Goederentrein-stoomlocomotief uit serie 56.2-8 van de Deutsche Bundesbahn (DB). Omgebouwde Pruisische G 8.1 met voorloopas. Met DRB-lampen aan loc en tender, zonder belsysteem. Steenkoolsleeptender type 3T 16,5. Bedrijfsnummer 56 814. Zoals in gebruik vanaf 1950 bij opstelterrein Nördlingen.

Model: Met digitale decoder mfx+ en uitgebreide geluidsfuncties. Geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel in ketel. 4 aangedreven assen. Antislipbanden. Locomotief en tender grotendeels van metaal. Rookgarnituur 72270 kan naderhand worden ingebouwd. Met de rijrichting wisselend tweepuntsfrontsein en rookgarnituur in conventioneel bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met warmwitte ledlampjes (LED). Vast kortkoppelingsmechanisme tussen loc en tender. Achter bij de tender en voor bij de locomotief kortkoppeling met NEM-schacht. Veel afzonderlijk gemonteerde details, zoals leidingen en zandvalbuizen. Zuigerstangafscherming, remleidingen en gestileerde schroefkoppelingen worden meegeleverd.
Lengte over de buffers 21,1 cm.

In heel Duitsland ingezet binnen dienstregelingen, zowel op hoofd- als nevensporen, voor goederen- en reizigerstreinen.

Specificatie Omschrijving
Fabrikant Märklin
Artikelgroep Locomotief
Schaal H0 (1:87)
Stroomsysteem AC (Märklin-systeem ~)
Systeem Digitaal sound
Spoorwegmaatschappij DB
Tijdperk 3
© 2017 - 2023 Harlaar Modeltreinen | sitemap | rss