-6%

Märklin 39985 - DB, Railbus/stuur standrijtuig BR 798/998 (HO|AC digitaal)

Vorige Artikel 19 / 24 Volgende
€ 319,00 € 299,95 (incl. btw)
Voorraad 1 stuk

Voorbeeld: BR 798 + 998 (motorwagen en stuurstandrijtuig) van de Deutsche Bundesbahn (DB). In oorspronkelijke kleuren voor uitvoering voor tijdperk IV aan het begin van de jaren 1970.

Model: Met mfx-decoder en geregelde hoogvermogenaandrijving C-Sinus in nieuwe onderhoudsarme compacte constructie. 2 assen aangedreven. 1 antislipband. Standaard ingebouwde interieurverlichting. Tussen de voertuigeenheden stroomgeleidende verbinding met koppeldissel met schaargeleiding. Interieur. Rijtuigcabines, stuurstandrijtuig en de optioneel verkrijgbare bijwagen met vrije doorkijk. Front- en sluitseinen en interieurverlichting met onderhoudsarme LED's. Frontsein en interieurverlichting traditioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Frontsein aan de gekoppelde zijde en directe regeling (optrekversnelling en remvertraging) met Control Unit of Systems schakelbaar. Lengte van het tweedelige garnituur 32,2 cm.

Als extra lichtfunctie is het frontsein aan de gekoppelde zijde van de motorwagen met Control Unit of Systems afschakelbaar.

Voor de uitbreiding van het garnituur met motor- en stuurstandrijtuig is de passende railbusbijwagen BR 998.0, art. nr. 41980, verkrijgbaar.

Grootbedrijf.

Onvergetelijke brommer voor de zijlijn. De ervaringen met de door de Waggonfabrik Uerdingen ontwikkelde eenmotorige railbussen van de serie VT 95 (latere BR 795) bewezen de principiële geschiktheid van deze voertuigen voor de dringend noodzakelijke modernisering van het zijlijnverkeer. Intussen bleek hun motorisering vooral op lijnen met hellingen bij het bedrijf met bijwagen te zwak. Daarom volgden al een jaar later drie met twee 150-pk- (110 kW) Büssing-motoren uitgeruste prototypen railbus serie VT 98.9 (latere BR 798.9). Deze vervulden de in hen gestelde verwachtingen in ruime mate. De drie proefvoertuigen bezaten nog middelkoppelingen systeem Scharfenberg en lichte beugels met schokveren om bescherming te bieden tegen aanraking met voertuigen met standaardbuffers. De levering van de tweemotorige standaardrailbussen van de serie 98.95 (latere BR 798.5) begon vanaf 1955. Deze met 329 exemplaren gebouwde voertuigen kregen in tegenstelling tot de proefstellen nieuw ontwikkelde loopstellen met verbeterde rijeigenschappen en schroefkoppelingen, hulsbuffers en een reminstallatie van een standaardconstructie. Dit stond de krachtig gemotoriseerde treinstellen in voorkomend geval toe overgavegoederenwagens mee te nemen. Bovendien hadden de VT 98 een meervoudige regeling gekregen, die niet alleen keertreinbedrijf, maar ook de aankoppeling van een extra motorwagen aan het andere einde van de trein toestond. Passend bij dit treinstel werden ook passende stuurstandrijtuigen (VS 98) en bijwagens (VM 98) in dienst gesteld. De purperrode garnituren bepaalden al snel het beeld op Duitse zijlijnen, doordat ze in korte tijd de eerder nog met stoom bespannen treinen aflosten. De Uerdinger railbusgarnituren werden bij veel spoorreizigers blijvend in het geheugen geprent: de rode brommers waren decennialang synoniem voor mobiliteit in landelijke regio"s. Zo gaat het hart van veel treingebruikers tegenwoordig nog uit naar deze populaire "redders van de zijlijn" als toen ze in dienst gesteld werden.

Specificatie Omschrijving
Fabrikant Märklin
Artikelgroep Treinstel
Schaal H0 (1:87)
Stroomsysteem AC (Märklin-systeem ~)
Systeem Digitaal
Spoorwegmaatschappij DB
Tijdperk 4
Lengte over buffers 32.2 cm totaal
Decoder Ingebouwd, MFX
Koppeling -
Lichtwissel LED, wit/rood, digitaal schakelbaar
Bijzonderheden Softdrive-Sinus
(Binnen)verlichting Standaard, LED
Leeftijd aanbeveling vanaf 14 jaar
© 2017 - 2023 Harlaar Modeltreinen | sitemap | rss