Nieuw 2023 | €489.00 | Onze prijs €439.95

Trix 25441 - UP, diesellocomotief GE ES44AC (HO|DCC sound)

Vorige Artikel 22 / 28 Volgende

Verwacht: 3e kwartaal 2023

Voorbeeld: Zware dieselelektrische goederentreinlocomotief type General Electric ES44AC van de Union Pacific Railroad (UP). Gele basiskleurstelling. Bedrijfsnummer 7912. Zoals momenteel in gebruik.

Model: Met digitale decoder mfx+ en uitgebreide geluids- en lichtfuncties. Geregelde hoogvermogenaandrijving met centraal ingebouwd vliegwiel. Telkens twee assen in elk wielstel via cardan aangedreven. Antislipwielen. Rijrichtingsafhankelijk en schakelbaar frontsein bestaande uit vier lampen aan de voorkant en twee naast elkaar geplaatste lampen aan de achterkant van de locomotief. Frontsein in conventioneel bedrijf en telkens paarsgewijs afzonderlijk digitaal schakelbaar. Machinistencabineverlichting, bedrijfsnummerborden, grootlicht en knipperfunctie van de frontseinen digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije, warmwitte ledlampjes. Standaard ingebouwde rookgenerator met dynamische rookuitstoot, digitaal schakelbaar. Veel afzonderlijk gemonteerde details. Voor gebruik met klauwkoppelingen kan de NEM-schacht met de meegeleverde klemstukken worden vastgezet. Een baanruimer met kleine uitsparing voor de voorzijde, remslangen en twee klemstukken voor de NEM-schacht worden meegeleverd. Lengte over de koppeling ca. 27 cm.

Products bearing "Union Pacific" are made under trademark license from the Union Pacific Railroad Company.

Een andere diesellocomotief van het type GE ES44AC met een ander bedrijfsnummer vindt u in het Märklin H0-assortiment onder artikelnummer 38440.

Het traditierijke Noord-Amerikaanse concern General Electric behoort al tientallen jaren tot de wereldwijd grootste fabrikanten van railvoertuigen. In 2005 introduceerde GE een nieuw loctype, dat moest voldoen aan strengere emissienormen. Deze EVOLUTION-Series genoemde serie oriënteerde zich voor wat betreft het uiterlijk op de tientallen jaren lang geproduceerde zesassige DASH-locomotieven. Voor de aandrijving ontwikkelde GE echter een geheel nieuwe, 12-cilinder dieselmotor met een vermogen van 4400 pk. De succesvolste variant uit de EVOLUTION-Series is de ES44AC, waarbij 44 voor het vermogen staat en AC (Alternating Current) de uitrusting met wisselstroommotoren aangeeft. In de loop der jaren kon GE meer dan 2500 locs in deze uitvoering verkopen, daarvan alleen al 1168 aan de Union Pacific Railroad, die deze betrouwbare werkpaarden op zijn hele netwerk inzet. Daarmee behoort de ES44AC tot de meest gebouwde locomotieven in de USA.

Specificatie Omschrijving
Fabrikant Trix
Artikelgroep Locomotief
Schaal H0 (1:87)
Stroomsysteem DC (=)
Systeem Digitaal sound
Spoorwegmaatschappij usa Union Pacific
Tijdperk 6
Lengte over buffers 27 cm
Minimale boogstraal 360 mm
Digitale interface 21MTC
Decoder Ingebouwd, DCC/MFX met sound
Koppeling NEM 362 schacht
Lichtwissel -
Bijzonderheden extra lichtfuncties / rookgenerator
Leeftijd aanbeveling vanaf 14 jaar
© 2017 - 2024 Harlaar Modeltreinen | sitemap | rss