29-03 | Nieuw | MHI model

Märklin 43353 - DB, set personenrijtuigen (HO|AC)

Artikel 24 / 73
€ 349,00 (incl. btw)
Voorraad 3 stuks

Eenheidswagons voor zijlijnen
Na de Eerste Wereldoorlog nam de pas opgerichte Deutsche Reichsbahn een groot aantal types personenwagens over, die meestal een houten carrosserie hadden. Om het onderhoud te vereenvoudigen werden gestandaardiseerde wagens met metalen bovenbouw ontwikkeld, wat ook de veiligheid enorm vergrootte. Voor de zijlijntypes volgde de Reichsbahn eerdere ontwerpen en schafte de gebruikelijke tweeassige doorgaande rijtuigen met open platform aan. In het begin van de jaren dertig vond een nieuwe modernisering plaats met de invoering van gesloten platforms en gelaste carrosserieën. Deze rijtuigen bleven bij de DB tot in de jaren 1960, vaak ook als bijwagens achter treinstellen. Enkele voorbeelden zijn bewaard gebleven - onder andere bij de Bayerische Localbahnverein en bij de 3Seenbahn in het Zwarte Woud.

Voorbeeld: Vijf sneltreinrijtuigen van de Deutsche Bundesbahn (DB). Eén bagage-/postwagen PwPostie, één doorgaande wagen 1e/2e klasse ABie en drie doorgaande wagens 2e klasse Bie. Kleurstelling flessengroen. Zoals in gebruik rond 1958.

Model: Alle wagens met ingebouwde binnenverlichting en stroomgeleidende koppelingen Via de ingebouwde stroomgeleidende kortkoppelingen kan het hele trein via stoomloc 78 1002 (artikel 39782) van stroom worden voorzien. Binnenverlichting via de locomotief digitaal schakelbaar. Een 2e klasse rijtuig met ingebouwd sluitlicht. Totale lengte over de buffers ca. 75 cm.

De bijpassende stoomlocomotief wordt exclusief voor het Märklin-dealerinitiatief aangeboden onder artikelnummer 39782.

Specificatie Omschrijving
Fabrikant Märklin
Artikelgroep Personenrijtuig set
Schaal H0 (1:87)
Stroomsysteem AC (Märklin-systeem ~)
Spoorwegmaatschappij DB
Tijdperk 3
Lengte over buffers 75 cm
Minimale boogstraal 360 mm
Koppeling NEM 362 schacht + kortkoppel mechaniek
Bijzonderheden 2e klas rijtuig met sluitverlichting
(Binnen)verlichting led, af fabriek
Leeftijd aanbeveling vanaf 14 jaar
© 2017 - 2024 Harlaar Modeltreinen | sitemap | rss